Manueel therapeut Utrecht

Manueel therapeut Utrecht, Fysio Verwey helpt u

manueel therapeut

Manuele therapie is een specifieke vorm van behandeling van fysiotherapie. Het is bedoeld  om aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals een beperking van mobiliteit en/of pijn zijn te corrigeren.. Gerichte mobilisaties, stretching- en andere technieken verlichten de symptomen.  Er wordt een behandelprogramma uitgestippeld met de meeste kans om het behandelingsproces te doen slagen.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, hier is een speciale opleiding fysiotherapie voor nodig, er zijn specifieke technieken nodig om de verbetering van de bewegingsvrijheid te verbeteren. Manuele therapie is geschikt wanneer u:

Manuele therapie is geschikt wanneer u:

 • Knappend of krakend geluid hoort bij het bewegen van uw nek, rug
 • U nek- en schouderklachten ervaart
 • Klachten heeft aan de wervelkolom
 • U lage rugklachten heeft
 • Algemene blessures heeft aan spieren of gewrichten in armen en benen
 • Bewegingsbeperking heeft in de gewrichten
 • Algemene klachten heeft van hoofdpijn tot blessure aan de voet
manueel therapeut

Wanneer u klachten heeft zijn deze vaak direct merkbaar, wanneer u klachten heeft kunt u een afspraak maken, wij zullen na lichamelijk onderzoek uw bewegingsvrijheid en de afname hiervan constateren. Vanuit daar kan er een behandelplan opgesteld worden.

Manuele therapie wordt gebruikt om reversibele musculoskeletale aandoeningen te behandelen. Beperkingen van beweging kunnen optreden aan elk gewricht van het lichaam: de ledematen of de wervelkolom.

Ze komen met name voor als gevolg van gebrek aan lichaamsbeweging, na immobilisatie of chirurgie. Niet alleen verkorte spieren – die worden uitgerekt en versterkt door behandeling met fysiotherapie – maar ook andere gewricht-omringende structuren. Deze kunnen vaak niet langer voldoende worden opgerekt door middel van zelf-oefeningen, maar vereisen een mobilisatie behandeling door een manueel therapeut.

Soms wordt fysiotherapie ook voorgeschreven en later behandeld op aanbeveling van uw fysiotherapeut met manuele therapie. Hier is een goede relatie tussen arts, patiënt en fysiotherapeut een voordeel.

Manuele therapie bij Fysio Verwey

Bij Fysio Verwey is Stijn Verwey gespecialiseerd in manuele therapie (met name in de wervelkolom). Dit is een specialisatie in de fysiotherapie. Het karakteriseert zich door het “manipuleren” van gewrichten, in de volksmond ook wel “kraken” of “klikken” genoemd. Echter, dat manipuleren is eigenlijk maar een heel klein deel van de manuele therapie. De moderne manueel therapeut is voornamelijk bezig met evidence-based practice. Dit betekent behandelen op basis van het beste wetenschappelijke bewijs naast de ervaringen van de therapeut, en de wens van de patiënt. Dit is onze manier van behandelen en zorgt voor een weloverwogen behandelproces.

Manuele therapie richt zich voornamelijk op de wervelkolom en is gespecialiseerd in nek, schouder en lage rug klachten. Ook hoofdpijn- of ribklachten kunnen goed verholpen worden met manuele therapie.

Net als bij algemene fysiotherapie zal er eerst een uitgebreide intake plaatsvinden. Voordat met de behandeling wordt begonnen zal er een diagnose worden gesteld en een risicoanalyse worden gemaakt. Daarna worden de mogelijkheden van manuele therapie besproken.

manuele thetapeut

Manuele therapie richt zich voornamelijk op de wervelkolom en is gespecialiseerd in nek, schouder en lage rug klachten. Ook hoofdpijn- of ribklachten kunnen goed verholpen worden met manuele therapie.

Net als bij algemene fysiotherapie zal er eerst een uitgebreide intake plaatsvinden. Voordat met de behandeling wordt begonnen; zal er een risicoanalyse worden gemaakt. Waarna de de mogelijkheden van manuele therapie besproken worden.

Waarom Fysio Verwey?

 • Hoge patiënttevredenheid
 • Persoonlijke behandelplannen
 • Contracten met alle zorgverzekeraars
 • Geen verwijzing van uw huisarts nodig
 • Moderne apparatuur, ruime faciliteiten
 • Veel specialistische kennis in huis
 • Direct geholpen, binnen 24 uur
 • Specialist in manuele therapie
 • Goed bereikbaar vanuit Utrecht oost, noord, zuid en west

Pijn of lichamelijke klachten?

Maak nu een afspraak met een van onze specialisten.