Avontuur met schaats topper en een olympische droom

Topsport fysiotherapie Utrecht

Het hersteltraject met schaatser: Vish Jadeja

Vish Jadeja (https://www.instagram.com/wishwaraj/) is een Indiase schaatser die al meer dan 10 jaar in Nederland woont, traint en maar één doel heeft: als eerste Indiër op de Olympische spelen op de lange baan schaatsen.

Vanwege zijn rugklachten kwam Vish in de praktijk bij mij (Stijn) terecht en er was gelijk een topsport klik! Vish vertelde over zijn droom en dat de rugklachten hem beperkte in de sport, en met name tijdens schaatsbewegingen. Een persoonlijke aanpak op maat was nodig om de klachten goed onder controle te houden. Door middel van manuele therapie en oefeningen is dit zeker uitstekend gelukt.

Afgelopen december kwam Vish met de vraag of ik mee zou willen gaan naar Salt Lake City. Hij zou daar de Olympische kwalificatie tijd proberen te schaatsen om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Peking.

 

Een prachtige en leerzame ervaring als Manuele- en fysiotherapeut in topsport

Voor mij natuurlijk een super avontuur om helemaal in het teken te staan van een doel en een persoon. Iets wat ik al heel lang overweeg te doen was dan nu uitgekomen: een topsporter begeleiden naar het behalen van een topprestatie.

Salt Lake is een ijsbaan op hoogte en daarom super snel om op te schaatsen. De eerste persoon die ik daar tegenkom is Shani Davis. Hij geeft aan ons te willen helpen op de racedag met het vasthouden van het ronde bordje. Ik word verder aan het werk gezet om de startlijst in orde te maken en na elke training verzorg ik Vish in het hotel aan zijn rug en benen. 

Zaterdag is het dan zover, racedag! 1500 meter schaatsen, zo hard als je kan. Vish gaat er helemaal voor, maar op 4 tiende na haalt hij helaas de kwalificatie eis voor de Olympische Spelen nog niet. Gelukkig kwalificeert hij zich wel voor de komende wereldbekers en hier is ook nog een kans om de kwalificatie tijd te schaatsen.

 

 

Mijn verhaal op de radio 1.

Weer terug in Nederland word ik benaderd door Radio 1 om mijn verhaal te doen. Luister gerust het stukje nog eens terug vanaf 7.00 minuten in de sport aflevering van BVSC.

https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/b-v-s-c/c3d406a3-9101-4db7-ab62-5674f743d0d6/2021-12-29-bvsc

Het was een enorme ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Ben jij een sporter en zoek je iemand die jou kan begeleiden en helpen met een persoonlijk hersteltraject of bij het bereiken van jouw sportieve doelen?

Neem dan zeker even contact met mij op!

Groetjes,

Stijn